Εκπτώσεις ή Σεξ ;

Ειδήσεις και άλλα - Ψυχολογία

Μήπως τελικά ο καταναλωτισμός μας δεν οφείλεται μόνο στην κοινωνία αλλά στην ανάγκη μας για λίγη παραπάνω διέγερση;  Ίσως λοιπόν το μυστικό της επιτυχίας των "προσφορών" κάθε είδους να μην είναι τυχαίο.

Οι καταναλωτές που βρίσκουν στα μαγαζιά ένα προϊόν που θεωρούν "μεγάλη ευκαιρία", αισθάνονται τον ίδιο βαθμό συναισθηματικής έξαψης με τις στιγμές της σεξουαλικής διέγερσης, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Η μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Γουεστμίντερ, διαπίστωσε ότι οι "ευκαιρίες" και οι "προσφορές" υποσυνείδητα προκαλούν τόσο μεγάλη χαρά στον εγκέφαλο, όση απολαμβάνει στη διάρκεια του σεξ.


Οι επιστήμονες μέτρησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα στις συναισθηματικές περιοχές του εγκεφάλου, καθώς μια ομάδα 50 εθελοντών εκτελούσαν διάφορες online δραστηριότητες, όπως ψώνια ή παρακολούθηση πορνογραφικών ταινιών.

 Όπως ανακάλυψαν, ένα δωρεάν ή εκπτωτικό κουπόνι για την αγορά ενός προϊόντος μπορεί να διεγείρει τον εγκέφαλο όσο και μια ερωτική σκηνή!

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα σύστημα (iMotion) που καταγράφει τις κινήσεις των ματιών και τις συναισθηματικές αντιδράσεις του σώματος σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10.

 Όπως αποδείχτηκε, στη γκάμα 5 έως 7 βαθμών της κλίμακας, εντάσσονται οι αντιδράσεις στην παρακολούθηση σεξουαλικών σκηνών, αλλά και οι δελεαστικές υποσχέσεις για "προσφορές" και "ευκαιρίες" στα ψώνια.

Η μελέτη, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί, γίνεται για λογαριασμό του βρετανικού Ινστιτούτου Προωθητικού Μάρκετινγκ. Τα πρώτα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι προσφορές και οι ευκαιρίες "πιάνουν" στους καταναλωτές.

Οι ειδικοί της ψυχολογίας του μάρκετινγκ πιστεύουν ότι ο μέσος καταναλωτής αποφασίζει από τη στιγμή που βλέπει ένα προϊόν ΄για την αγορά του, οπότε μια "προσφορά" πρέπει πάντα να ξεχωρίζει.

26/09/2010

→ Android 2.3+, iphone,iPod, iPad, κλπ - Click ↓ html

( ( ( Radio 269fm ) ) )

Ο_269fm στο facebook.

Αναζήτηση Site Search

269fm.com pictures. εικόνες.

mik.jpg

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 269fm Radio. 140

    Winamp Player

Σύνδεση Χρήστη

2016 - 2017 Radio 269fm