Προσοχή! ΑΓΧΟΣ μπορεί να το έχει ο οποιοσδήποτε !!!

Ειδήσεις και άλλα - Ψυχολογία

Το άγχος δεν είναι θλιβερό προνόμιο των γιάπις, των εργαζόμενων, των πρωτευουσιάνων. Μπορεί να το έχει ο οποιοσδήποτε.

Επίσης, κάτι που δεν το γνωρίζει, δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία: δυσλειτουργίες οφειλόμενες στο άγχος μπορεί να αναπτύξει ακόμη και ένα παιδί και ένας/μία έφηβος.

Το άγχος είναι ένα αίσθημα φόβου για το τι θα συμβεί, φόβος ο οποίος μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα όρια του τρόμου. Συνοδεύεται από ψυχοσωματικά συμπτώματα

όπως ταχυπαλμίες (χτυποκάρδι), εφίδρωση (ιδρώτας) και έντονο συναίσθημα πίεσης.

Το άγχος είναι η πρώτη ψυχική δυσλειτουργία στον κόσμο σε ποσοστό περιστατικών καθώς περίπου το 3,8% του πληθυσμού βασανίζεται από την παθολογική του μορφή!

Αυτό σημαίνει ότι αν γνωρίζουμε καλά 50 - 60 άτομα (φίλοι, συγγενείς) τότε στατιστικά είναι πολύ πιθανόν τα 2 από αυτά να πάσχουν από άγχος τόσο πολύ ώστε να χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Πολλοί ειδικοί δεν διστάζουν να το ονομάσουν «το κοινό κρυολόγημα της ψυχής» και όπως όταν κρυολογούμε ή όταν κολλάμε γρίπη οφείλουμε να πάμε σε ένα γιατρό

 έτσι και με το άγχος (το άγχος που δεν μας αφήνει να ζήσουμε όπως θα έπρεπε, το άγχος που μας καταστρέφει τις κοινωνικές μας σχέσεις κ.λπ.) πρέπει να επισκεφτούμε ένα/μία ψυχολόγο.

28/09/2010

→ Android 2.3+, iphone,iPod, iPad, κλπ - Click ↓ html

( ( ( Radio 269fm ) ) )

Ο_269fm στο facebook.

Αναζήτηση Site Search

269fm.com pictures. εικόνες.

sakis ro.jpg

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 269fm Radio. 140

    Winamp Player

Σύνδεση Χρήστη

2016 - 2017 Radio 269fm