Ιαπωνία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε τρία πυρηνικά εργοστάσια !!!

Ειδήσεις και άλλα - Απίστευτα κι όμως αληθινά

Έκρηξη προκλήθηκε και στον πυρηνικό αντιδραστήρα 3 του εργοστασίου Fukushima 1 στις 11:01' τοπική ώρα Ιαπωνίας, πιθανότατα λόγω της συσσώρευσης υδρογόνου, ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση.

Από την έκρηξη κατέρευσε ένας τοίχος και πυκνός καπνός ξεπήδησε μέσα από την εγκατάσταση. Εκπρόσωπος της εταιρείας Tepco ανέφερε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 11 τραυματίες και επτά αγνοούμενοι από τους οποίους οι έξι είναι στρατιώτες.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για έκρηξη υδρογόνου, δεν είναι όμως σίγουρο αν έχει παραμείνει ανέπαφο το κέλυφος του πυρήνα», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του εκπροσώπου πυρηνικής ασφάλειας, Ryo Miyake.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Yukio Edano, διαβεβαίωσε ότι το κέλυφος του πυρήνα παρέμεινε ανέπαφο και ότι οι πιθανότητες να έχουν εκκληθεί μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας είναι πολύ μικρές.

Η Tepco συμβούλεψε τον κόσμο της περιοχής να παραμείνει στα σπίτια του και να αποφύγει το νερό βρύσης, ανακοίνωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

Η συγκεκριμένη έκρηξη ήρθε να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες των ιαπωνικών αρχών οι οποίες είχαν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, λόγω των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από τον καταστροφικό σεισμό των 8,9R, σε τρία πυρηνικά εργοστάσια της χώρας, στη Fukushima, Onagawa, Ibaraki.

Για τα τελευταία υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες σχετικά με την έκλυση ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.
Το γαλλικό Ινστιτούτο είχε ανακοινώσει ότι είχε εκλυθεί ραδιενέργεια και από τα τρία εργοστάσια σε επίπεδα πάνω από τα επιτρεπτά όρια, ωστόσο οι ιαπωνικές Αρχές εμφανίζονταν περισσότερο καθυσηχαστικές.

Fukushima

Πριν την έκρηξη στις 11:01' τοπική ώρα Ιαπωνίας, υπήρχαν φόβοι για τήξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα 3 του εργοστασίου Fukushima 1(160 χλμ. από το επίκεντρο της δόνησης) με το ενδεχόμενο έκρηξης να παραμένει μεγάλος.

Tην ίδια ώρα η εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tokyo Electric Power Co (TEPCO) προετοιμαζόταν να γεμίσει με θαλασσινό νερό και τον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima 1, όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο την εταιρεία. Το σύστημα ψύξης στο πυρηνικό εργοστάσιο έχει υποστεί ζημιές μετά το σεισμό που έπληξε τη χώρα.

 Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Naoto Kahn, Yukio Edano,έκανε λόγο για πιθανή τήξη του πυρήνα στον αντιδραστήρα 1 του εργοστασίου στη Fukushima, ενώ την ίδια ώρα δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδα «La Repubblica» ανέφερε ότι σημαντική ζημιά έχουν υποστεί και οι ράβδοι πυρηνικού καυσίμου στον αντιδραστήρα Νο 3, γεγονός που προκαλεί τη διαδικασία της τήξης.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει πιθανότητα η τήξη να έχει συμβεί μέσα στον αντιδραστήρα, δεν μπορούμε όμως να το ξέρουμε με ακρίβεια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να σιγουρευτούμε αν πράγματι συνέβη.

Η ιαπωνική κυβέρνηση προειδοποίησε, επίσης, πως υπάρχει νέο μεγάλο ενδεχόμενο να σημειωθεί έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1, εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου στον αντιδραστήρα 3.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι δεν θα προκληθεί έκρηξη στον αντιδραστήρα 3, εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Yukio Edano.

Ο ίδιος υπογράμμισε, όμως, πως σε περίπτωση έκρηξης «δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στον αντιδραστήρα» και υπενθύμισε την αντίστοιχη χθεσινή έκρηξη στον αντιδραστήρα 1 του ιδίου σταθμού, που απέχει 250 χλμ. από το Τόκιο.


Οnagawa

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία με έδρα τη Βιέννη «Οι ιαπωνικές Αρχές ενημέρωσαν την ΙΑΕΑ ότι η εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tohoku κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πρώτου βαθμού (το πιο χαμηλό επίπεδο) το πυρηνικό εργοστάσιο Οnagawa».

Eπίσης υψηλά ποστοστά ραδιενέργειας έχουν εκλυθεί σε ακόμη ένα πυρηνικό εργοστάσιο στην πόλη Οnagawa, που απέχει μόλις 120 χλμ. από το επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού των 8,9R.

Ωστόσο οι ιαπωνικές αρχές ενημέρωσαν τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι η ραδιενέργεια που καταγράφεται στην περιφέρεια του πυρηνικού σταθμού της Οnagawa έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ibaraki

Πρόβλημα και σε τρίτο εργοστάσιο

Πριν από λίγη ώρα, 18:30, η αντλία του συστήματος ψύξης σταμάτησε στο πυρηνικό εργοστάσιο Τοκάι Νο. 2 που βρίσκεται στην επαρχία Ιμπαράκι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο απέχει 120 χιλιόμετρα βορείως του Τόκιο και το 1999 είχε σημειωθεί εκεί πυρηνικό δυστύχημα.


Ωστόσο, η  ιαπωνική εταιρεία Japan Atomic Power ανακοίνωσε ότι το σύστημα ψύξης στον αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου Τοκάι Νο. 2 λειτουργεί, μολονότι δύο από τις τρεις ντιζελογεννήτριες που χρησιμοποιούνται για την ψύξη έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ο αντιδραστήρας του εργοστασίου, που βρίσκεται στην επαρχία Ιμπαράκι, 120 χιλιόμετρα από το Τόκιο, έκλεισε αυτόματα μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της Παρασκευής.

Νωρίτερα, η υπηρεσία ασφάλειας της πυρηνικής ενέργειας της Ιαπωνίας είχε ανακοινώσει ότι παρουσιάστηκε και δεύτερο πρόβλημα στον πυρηνικό σταθμό της Fukushima Daiichi, αφού άλλος ένας αντιδραστήρας έχει απωλέσει το σύστημα ψύξης.

Συγκεκριμένα, το σύστημα ψύξης εκτάκτου ανάγκης δεν λειτουργεί πλέον στον αντιδραστήρα 3 του εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της εταιρείας Tokyo Electric Power Co (Tepco), γεγονός που σημαίνει ότι η μονάδα θα πρέπει να διασφαλίσει επειγόντως έναν τρόπο για να παράσχει νερό στον αντιδραστήρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, εκπρόσωποι της εταιρείας Τepco ενημέρωσαν την ιαπωνική κυβέρνηση ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν ξεπεράσει πλέον το όριο ασφαλείας γύρω από το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο, τονίζοντας ότι υπάρχει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Εκτέθηκαν 190 Ιάπωνες σε ραδιενέργεια

Μέχρι και 190 άτομα ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια που εκλύθηκε από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανέφερε αξιωματούχος της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι τοπικές Αρχές μέχρι στιγμής, έχουν εκτεθεί επίσημα 22 άτομα. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει έως τους 190. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται 60 ηλικιωμένοι ασθενείς καθώς και μέλη του ιατρικού προσωπικού που συμμετείχε στις επιχειρήσεις εκκένωσης στην πόλη Φουτάμπε και άλλοι 100, οι οποίοι προσπάθησαν να απομακρυνθούν με λεωφορείο.

Η αμερικανική Επιτροπή Ελέγχου των Πυρηνικών (NRC) ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι στέλνει στην Ιαπωνία δύο ειδικούς, ώστε να βοηθήσουν τους Ιάπωνες «με κάθε δυνατό τρόπο».

Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ήρε σήμερα την προειδοποίηση για τσουνάμι για όλες τις ακτές της χώρας που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες που έχουν ήδη υποστεί ζημιές κινδυνεύουν από τους δυνατούς μετασεισμούς ακόμα και της κλίμακας των 7 Ρίχτερ.

Συναγερμός στην επαρχία Μιγιάκι

Ειδικοί στη Βορειοανατολική επαρχία Μιγιάγκι της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν σήμερα πως μέτρησαν επίπεδα ραδιενέργειας 400 φορές πάνω από το κανονικό όριο, μεταδίδει το πρακτορείο Κιόντο. Επίσης, σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας, τη μαρτυρία του οποίου επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 νεκροί.

Εκπρόσωπος της τοπικής ηλεκτρικής εταιρείας Tohuku τόνισε πως οι αντιδραστήρες στην περιοχή είναι σώοι και αβλαβείς. Τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν στην περίμετρο του πυρηνικού σταθμού στην Οναγκάουα, αλλά πιστεύεται πως η ραδιενέργεια δεν προέρχεται από τις εγκαταστάσεις του.

Μέχρι στιγμής δεν υφίσταται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, διαβεβαιώνουν σε τηλεοπτικό τους ανακοινωθέν οι ειδικοί.

Θεωρείται πως η ραδιενέργεια οφείλεται στη διαρροή που μεταφέρθηκε με τον αέρα από την επαρχία Φουκουσίμα, όπου δύο πυρηνικά εργοστάσια υπέστησαν ζημιές από τον ισχυρό σεισμό 8,9 Ρίχτερ και όπου οι τεχνικοί πασχίζουν να αποτρέψουν μία ενδεχόμενη τήξη του πυρήνα των αντιδραστήρων.

Σχετικά με την επιχείρηση, ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ, Yukiya Amano, ανέφερε ότι «η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας  βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τις ιαπωνικές Αρχές και είναι ενήμερη για την επιχείρηση ρίψης θαλασσινού νερού αναμεμειγμένου με βόριο στον αντιδραστήρα, προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή τήξη του πυρήνα του. Ελπίζουμε η επιχείρηση να στεφθεί με επιτυχία».

Νωρίτερα, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ ανέφερε ότι τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στον ηλικίας 40 ετών πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο1,  έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις του, οι οποίες είχαν πληγεί από τον φονικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ στη Βορειοανατολική Ιαπωνία.

Στην περιοχή βρίσκονται ειδικές μονάδες του Πυροσβεστικού Σώματος, σε μια προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ παράλληλα εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό έχει μεταβεί στο σημείο, καθώς πολλοί από τους εργάτες έχουν επιμολυνθεί από την έκλυση ραδιενεργών στοιχείων.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη οφείλεται στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, που προκάλεσε ισχυρή μετασεισμική δόνηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία στις ηλεκτρογεννήτριες που έδιναν ρεύμα στις αντλίες μετάδοσης ψυχρού ύδατος προς τον πυρήνα του αντιδραστήρα.

«Πρόκειται προφανώς για μια έκρηξη υδρογόνου, η οποία οφείλεται σε ανάφλεξη» δήλωσε ο Ian Ηοre-Lacy, διευθυντής επικοινωνιών της Παγκόσμιας Ένωσης Πυρηνικής Ενέργειας (WNA). «Εάν το υδρογόνο αναφλεγεί, τότε εκτονώνεται αμέσως, χωρίς να έχει άλλες συνέπειες» πρόσθεσε.


Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ συμβούλευσε σήμερα τους κατοίκους να κλεισθούν στα σπίτια τους και να σφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο μεγαλύτερης των 20 χλμ. από την εκκενωθείσα ζώνη, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στον αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού.

Ειδικοί και δημοσιογράφοι του δικτύου κάλεσαν, επίσης, όσους από τους κατοίκους βρίσκονται εκτός οικίας να προστατεύσουν το αναπνευστικό τους σύστημα καλύπτοντάς το με ένα βρεγμένο μαντίλι και να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση του δέρματος με τον αέρα.

Ο Yukio Edano επιβεβαίωσε σήμερα ότι σημειώθηκε έκρηξη και διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό Fukushima Daichi 1 που ανήκει στην εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας, Tokyo Electric Power Co (TEPCO).

«Ερευνούμε τα αίτια και την κατάσταση και θα τα δημοσιοποιήσουμε μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες» δήλωσε ο Edano. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι «οι Αρχές λαμβάνουν όλα τα μέτρα, ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων της γύρω περιοχής».

Επίσης, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) δηλώνει εις γνώση των ειδήσεων που μεταδίδονται για την έκρηξη στον Φουκουσίμα και έχει ζητήσει επειγόντως στοιχεία από τις πυρηνικές αρχές της Ιαπωνίας.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Τζίτζι είχε μεταδώσει την είδηση πως ακούσθηκε έκρηξη και καπνοί έγιναν αισθητοί να υψώνονται από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού, με την ιαπωνική τηλεόραση να επιβεβαιώνει με τις εικόνες της την πληροφορία.


Εν τω μεταξύ, οι ιαπωνικές Αρχές ενημέρωσαν τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι προετοιμάζονται να διανείμουν ιώδιο στους κατοίκους των περιοχών κοντά στα πυρηνικά εργοστάσια που έχουν επηρεαστεί από το σεισμό που έπληξε την Παρασκευή τη χώρα, όπως ανακοίνωσε η IAEA.

«Οι Αρχές δήλωσαν ότι προετοιμάζονται να διανείμουν ιώδιο στους κατοίκους των περιοχών κοντά και στα δύο εργοστάσια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΙΑΕΑ.

«Η ΙΑΕΑ επανέλαβε την προσφορά της για παροχή τεχνικής υποστήριξης στην Ιαπωνία, αν η κυβέρνηση το ζητήσει» προσθέτει.

Το ιώδιο χρησιμοποιείται για να βοηθήσει το σώμα να προστατευθεί από την έκθεση στη ραδιενέργεια. Η ιαπωνική κυβέρνηση, πάντως, έχει διαβεβαιώσει ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι χαμηλά.

14/3/2011

→ Android 2.3+, iphone,iPod, iPad, κλπ - Click ↓ html

// ΕΙΔΗΣΕΙΣ // ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ Ιαπωνία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε τρία πυρηνικά εργοστάσια !!!

Τελευταίες καταχωρήσεις - Διάφορα θέματα

( ( ( Radio 269fm ) ) )

Στατιστικά Δημοσκόπηση

Τι είδους μουσική προτιμάτε; - What kind of music do you prefer?

Στατιστικά Radio 269fm

Έχετε ακούσει 269fm Radio ?

Στατιστικά ακροατών

Προτάσεις σχετικά με 269fm Radio

269fm.com Music news

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

269fm.MOYSIKA NEA GR.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

BIOGRAFIA

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

SYNAISTHMATA

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

beauty

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

EPISTHMONIKA

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Ο_269fm στο facebook.

269fm

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Στατιστικά Polls

Ποια είναι η χρονολογία γέννησής σας ?

Στατιστικά Στοιχεία

Eίσαι γυναίκα ή άντρας ?

Στατιστικά site

Εντυπώσεις για το site 269fm

www.269fm.com

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

ANEKDOTA Jokes

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

diet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

ONEIROKRITHS ONIRA

 • ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ Λέξεις από Α ok Άβυσσος Αν δείτε ότι κοιτάζετε σε μιαν άβυσσο, σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσετε απειλές κατάσχεσης ιδιοκτησίας,...
 • ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ Λέξεις από Β ok Βάγια Βάγιες στα όνειρα, είναι ειδήσεις ότι θα υπάρξουν ευτυχισμένες καταστάσεις. Για μία νέα γυναίκα που θα...
 • ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ Λέξεις από Γ ok Γάγγραινα Αν ονειρευτείτε κάποιον να έχει προσβληθεί από γάγγραινα, προμηνύεται ο θάνατος ενός γονιού ή κοντινού...
 • ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ Λέξεις από Δ ok Δάγκωμα Αυτό το όνειρο προοιωνίζεται κακό. Συνεπάγεται μια επιθυμία ανατροπής έργου που έχει δημιουργήσει κακό...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Αναζήτηση Site Search

269fm.com pictures. εικόνες.

pegku-zina.jpg

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 269fm Radio. 140

    Winamp Player

Σύνδεση Χρήστη

2016 - 2017 Radio 269fm

Αφήστε το μήνυμά σας και τα σχόλια σας

email 
Ονομα 
Σχόλια